Eko balenie a servírovanie

Vedeli ste, že Bioplast je pre uskladňovanie potravín dokonalejší a zdravší ako antikor, porcelán, klasický plast či sklo?

Je to spôsobené hlavne štruktúrou materiálu, ktorá "dýcha" a pôvodom materiálu (rastlinný škrob). Uskladnená potravina vydrží v chladničke, ale aj mimo nej oveľa dlhšie čerstvá, bez zápachu, pachute a neobschne.

Materiál je vhodný na uskladňovanie všetkých druhov potravín, obzvlášť krájaného ovocia, zeleniny, syrov, mäsa spracovaného aj nespracovaného.

Môžeme povedať, že v našicho obaloch máte Vaše potraviny zabalené lepšie ako kedykoľvek predtým,... vďaka samotnej prírode.

Misky sú z cukrovej trstiny, laminované vrstvou bioplastu (PLA).

Sú zdravotne nezávadné, rozložiteľné na kvalitný kompost, recyklovateľné a znovu spracovateľné.

Všetky naše produkty majú rastlinný pôvod, sú vyrobené z bioplastu (PLA),  celulózy, cukrovej trstiny, drevenej dyhy alebo palmového listu.

BIOPLAST (PLA)

Materiálom na výrobu bioplastu sú rastliny s vysokým obsahom škrobu, napr. kukurica, pšenica, zemiaky...

Plasty z obnoviteľných zdrojov majú niekoľko významných výhod. Znižujú spotrebu fosílnych palív a uhlíkovú stopu (približne o 70-90 % nižšia spotrebu CO2 pri výrobe, v porovnaní s umelými hmotami PET/PS). Ak sú biodegradovateľné, znižujú množstvo odpadu, ktorý by musel byť likvidovaný na skládkach alebo spaľovaný, čím znižujú zaťaženie životného prostredia.

Palmový list

Jednorazový riad z palmových listov je ľahučký ale dostatočne pevný a odolný. Je vyrobený z vylisovaných listov palmy Areca (Areca catechu, India), ktoré sa po odpadnutí zberajú. Listy opadávajú prirodzene, a tým sa vytvorí priestor pre nové. Výrobný proces nevyžaduje rezanie alebo poškodzovanie stromov. Arecové listy  boli používané pre jedálenské účely po stáročia. Proces výroby nevyžaduje ďalšie chemické látky, alebo ťažkú  infraštruktúru. Materiál sa v prírodnom prostredí približne do dvoch mesiacov úplne rozloží.

Originálne stolovanie zaručí jedinečný prírodný vzhľad materiálu. Každý kúsok má jedinečný vzhľad. Servírované jedlo v tanieroch z palmových listov vyzerá veľmi atraktívne.

Celulóza

Z vlákna cukrovej trstiny, ktoré je vlastne zbytkovým materiálom a inak by nenašiel využitie, sú vyrobené najmä menuboxy a jednorazové misky a taniere. Materiál má vysokú teplotnú odolnosť, môžeme ho použiť v mrazáku, alebo  v ňom zohrievať jedlo. Má aj dobré termoizolačné vlastnosti. Na rozdiel od polystyrénu je ale úplne bezpečný a neuvoľňuje do jedla škodlivé látky, ani pri vyšších teplotách.

Cukrová trstina

Ide o recyklovaný materiál. Nádoby z cukrovej trstiny využívame na teplé jedlá, tekuté jedlá a nápoje. V prípade pohárov a kelímkov je z vnútornej strany ešte vrstva PLA plastu, ktorý zabraňuje pretečeniu tekutého obsahu.